• Digitalizujeme v ZŠ 2ika

          •  

            Naši milí, obdrželi jsme prostředky na nákup digitálních učebních pomůcek a prevenci digitální propasti z Národního plánu obnovy. Za tyto prostředky nakoupíme pro žáky např. digitální mikroskop s WiFi přenosem obrazu, programovatelné čipy pro výuku informatiky a několik iPadů k rozšíření využití pomůcek a programů, které jsme pořídili již z vlastních zdrojů dříve.

             

            ​​​​​

          • Tvoříme Zlín - hlasujte pro chodník k Regině!

          • Naši milí,

            přihlásili jsme se do projektu participativního rozpočtu města Zlína s návrhem na vytvoření zpevněného přístupového chodníku k regině. Podpořte, prosím, tento projekt, v hlasování, které je aktivní od 6. 11. do 26. 11.. Pokud máte ve své rodině či mezi známými někoho, kdo je starší 15 let a mohl by náš projekt podpořit také, vyřiďte mu, prosím, naše díky za případný hlas pro nás! ​​​​​​

            Nejvýhodnější je pro nás udělení pouze jediného kladného hlasu našemu projektu, ale je možné celkem udělit hlasů několik.

            Hlasovat je možné

            1) prostřednictvím webových stránek munipolis: 

            hlasování

            2) prostřednictvím mobilní aplikace Munipolis - mobilní rozhlas

            appstore

            https://apps.apple.com/cz/app/munipolis/id1378883073?l=cs?l=cs

            googleplay

            https://play.google.com/store/apps/details?id=com.neogenia.zlepseme_cesko

            3) Hlasujícím bez přístupu k internetu a/nebo mobilnímu telefonu bude umožněno hlasovat s asistencí pracovníků Městského informačního a turistického střediska v budově radnice města Zlína a v kancelářích místních částí města Zlína s asistencí příslušného pracovníka kanceláře v úředních hodinách uvedených pracovišť.

            Navrhujeme vybudovat 25 metrů dlouhý přístupový chodník k Polyfunkčnímu domu Regina, který zároveň zajistí návaznost a propojenost veřejných pěších tras obou konců ulice Divadelní, která nyní chybí a veřejnost nutí pohybovat se po vozovce. Dům Regina byl vybudován dle návrhu zlínského architekta Miroslava Lorence a slouží veřejně prospěšným účelům, denně jej navštíví více než 300 osob, sídlí zde základní škola, ordinace, služby, terapeuti a nízkoprahový klub pro mládež. Současný chodník je v dezolátním stavu a nenavazuje na chodník ulice Divadelní, nýbrž končí v trávě a v zaparkovaných autech. Proto lidé přirozeně používají vyšlapanou pěšinku v trávě, která se však v zimních měsících a deštivých dnech silně rozbahňuje. Vybudováním nového chodníku by vznikl důstojný přístup k frekventované budově v centru Zlína, která slouží mnoha zlínským občanům. 

            Poznámka: V rámci návrhu projektu Tvoříme Zlín navrhujeme POUZE vybudování chodníku na městském pozemku (parc. č. 525/4 a 3565/13). Napojení chodníku na pozemku budovy Regina (parc. č. st. 3738/1) by zajistil vlastník budovy, Kongregace Milosrdných sester III. řádu sv. Františka v Opavě, na své náklady.

          • Státní svátek 28. 10.

          • Na sobotu, 28. 10., připadá letos státní svátek, Den vzniku samostatného československého státu.

            Tuto významnou událost si můžete připomenout třeba s následujícími odkazy:

            Pro mladší:

            https://edu.ceskatelevize.cz/video/10836-den-vzniku-ceskoslovenska

            https://www.ceskatelevize.cz/porady/10177109865-dejiny-udatneho-ceskeho-naroda/211543116230095/

            Pro starší:

            https://edu.ceskatelevize.cz/video/2806-vznik-samostatneho-ceskoslovenska