• POMOC UKRAJINĚ


          • Naši milí,

            přestože k našim uším nedoléhají zvuky výbuchů, které provází ruskou invazi na Ukrajině, věříme, že stejně jako k našim srdcím, tak i k těm Vašim doléhá starost o nevinné lidi a zejména děti, ohrožené válkou. Sdílíme obavy o životy všech obyvatel Ukrajiny, chceme pomoci a ochránit ty, kteří se potřebují dostat do bezpečí.

             

            Cítili bychom jistě tuto starost z důvodu prostého lidství, i kdybychom neměli v naší 2ikové rodině Galinku. Ale právě díky ní se celá situace dotýká školy 2ika přímo jako rodiny. Společně s dětmi jsme dnes ve škole prožívali první minuty dne, kdy se Evropa probudila do nové války. I děti si kladly otázky o smyslu a budoucnosti situace. Převažuje však i u nich touha pomoci, podpořit, obrátit energii zla v energii dobra. Energii obav v energii síly. Energii beznaděje v energii pomoci.

            Jako škola hledáme možnosti a cesty, jak tuto energii využít a společně s dětmi se poprat s touto novou výzvou a překonat obavu z ohrožení vykonáním něčeho dobrého.

             

            Rozhodli jsme se, že bychom chtěli pomoci dětem prchajícím z Ukrajiny a přichýlit je k nám do školy.  Cítíme potřebu využít v této těžké chvíli hlavně osobní vazby a nabídnout pomoc Galince, její rodině, blízkým a přátelům. Ale možná i mezi Vašimi blízkými máte někoho nyní na Ukrajině v podobné situaci, někoho, kdo by mohl také naši pomoc využít. I Vy jste součástí naší školní rodiny. Prosíme Vás proto touto cestou, pokud byste potřebovali pomocnou ruku, neváhejte se na nás obrátit.

             

            Pokud byste naopak měli nějakou možnost nabídnout Vaši pomoc, například možnost přijmout děti do rodiny či ubytovat celou rodinu, nějaký nápad na další kroky, nebo zkušenosti, které by mohly pomoci při organizaci pomoci, obraťte se, prosím, na nás.

             

            Jsme s Vámi, buďte s námi!

            Vaše 2ika

             

            Nabídky pomoci můžete sdílet

            na tel.: 603417321

            nebo na speciální email: ukrajina@2ika.cz